Ett gott skratt förlänger livet

Hej torsdags-människa!
Om jag fick beskriva vår blogg med ett ord skulle det va MÄNSKLIG. Hm, hur tänker hon nu undrar ni kanske? Och varför valde hon ett så djupt ord för en så fjantig blogg höhö? Jo för på den här bloggen skrivs om ALLT möjligt. Men framför allt innehåller den både fina och fula bilder på både fina och ibland fula personer. Som Mos en gång sa;
"Jag blev taggad i en skitful bild idag på fejjan, men jag tog inte bort den, alla är ju faktiskt fula ibland så vem bryr sig..."
Detta var smart sagt. Varför skulle jag bara lägga in fina bilder på mig själv när jag faktiskt brukar göra grimarser mot stina under 90% av alla lektioner i skolan? Kan ju inte direkt påstå att jag är sådär jättecharmig just vid de tillfällena haha. Men vem bryr sig? Så därför trotsar jag de fina bilderna idag och går direkt på dom... fult roligt charmiga kanske är rätt ord? :)) Dessutom kan jag gissa och hoppas att ni som läser kanske får ert ett gott skratt! Det får iallafall vi ;D
Undra varför moa är med på så många charmiga bilder.. hmm konstigt... måste vara slumpen!





Förresten råkade jag slänga stinas mobil i marken idag. Och min egen minst 4 gånger i marken igår. Och idag glömde jag mitt credit-kort i en affär när jag betalat en sak nere i torsby så jag fick gå tillbaka. Sen höll jag på att glömma det jag köpt i den första affären när jag var inne i en annan affär. Men det gör inget, för jag har haft världens toppen-dag!
//Hälsningar Majs på världens ibland fjantigaste blogg!

Tjuvar i omklädningsrummet...

Hej!
Idag har Elin haft en stor livskris. Hon snackar om allt från himmel till hav, hon ska färga håret, klippa sig, byta kläder, babblar om hur många liv vi har egentligen och tusen saker till haha. Själv stöttar jag henne i alla beslut såklart. :) Min fina, roliga kompis.

Idag kan jag även berätta att det tyvärr varit tjuvar i tjejernas omklädningsrum. Eller rättare sagt en tjuv och en medbrytare. Det enda skåpet i hela omklädningsrummet som dom kunde komma in i var den bortresta ettan Moa Wikbergs skåp. (pga hennes kodlås som dom knäckte direkt hehe) Alla hennes kläder försöktes först säljas i torkrummet, men innan det var det enligt uppsatta övervakningskameror modevisning på gång...



Vilka tjuvarna var, är fortfarande HELT oklart och om ni har några upplysningar ring då genast högste utredaren som den här gången är Maja Falk. Hennes assistent Elin Torstensson kan också ta emot information om det handlar om kris-information, för just idag är hon expert på att behandla kriser ;)
MVH Majs "högste utredare" Falk

Gårdagens frisyr!

Gårdagens vinnare av "Dagens frisyr" blev slutligen..... Tant-Moa! Det var jämnt hela vägen in i slutspurten där Tant-Moa drog ifrån de andra deltagarna med en enda ynka röst:) Stort Grattis!!


Extreme hair makeover!

Hej!
Gårdagens heta samtalämne var ju frisyrer, och jag väntar med spänning på vem som vann tävlingen. (ännu ej avslutad alltså) Upptäckte just att jag missade ett skype-samtal från mos vilket gjorde mig lite ledsen... skulle allt vilja se lilla Sonja Sundberg igen men det får vänta! ;) Nu till DAGENS samtalsämne, ryktet sprider sig som en löpeld genom hela Torsby... MAJA HAR KLIPPT SIG! Det första min frisör sa när jag satte mig i stolen var:
"Nu ska vi se hur det går, hon förra som var här råkade jag färga håret orange på, det var ju inte särskilt lyckat..."

Hahah jag tyckte det var så kul att jag brast ut i gapflabb. Dessutom gjorde det mig ÄNNU mer osäker på om jag verkligen skulle överleva klippningen. Frisörens svärmors syster (en tant) satt även bredvid mig på en stol och fällde lite roliga kommentarer då och då. Men det gick bra och jag är högst levande. :)
Före:

Efter:

Tack för mig! Ville bara till sist säga att jag saknar både jos och mos! //Majs


Magsjuka?

Life is great. Tack magsjuka eller vad du nu är för att du kom efter tävlingarna. Men jag hoppas på att det går över till imorgon. Tyck lite synd om mig, det behöver jag. Kramar maja

Söndagens outfit

Hej! Igår var det en bra dag, särskilt klädmässigt. Jag försökte vara lite kreativ på stadion och detta blev resultatet:


Skor: Mörkblå, blanka överdragsskor. Allt för att inte frysa ihjäl i mina converse som jag klantigt hade satt på mig.
Byxor: för tunna jeans
Kjol: gul-svart ulricehamnsväst som jag lite fiffigt hade gjort om till en modern knälång kjol.
Jacka: Blå dunjacka
Mössa: Röd, som givetvis skar sig lite med alla färgerna.
Övrigt: Vita, heta solbrillor, allt för att skydda sig från solen i ett just vid det tillfället molnigt Piteå.

//Majs

När man har för mycket fritid....


Dagens räkor

Idag har det varit vilodag och vi har cyklat till stranden och solat och badat i dom stora vågorna. Efter det cyklade vi vidare och åt och handlate lite. Men det var inte dagens viktigaste händelser, utan det största samtalsämnet i USA är just nu Dagens Räka. De nominerade är:
Linneas övre ansikte
Moas hela lår
Linneas över lår
Linneas armväck
Linneas under rygg
Linneas axlar, eller ja hela överkroppen skulle jag nog mer vilja säga
och sist men absolut inte mins Moas händer!
Efter en jämn match går nog ändå segern till Moas händer och Linneas armväck!








Linnea funderar på olika matchningar...


Några av de saker som fick följa med hem efter shoppingturen.

//Moa och Linnea och Sonja (de två vännerna och linnea)


Floridada

Här är det kanon bra och sjukt varmt, över 30 grader på dagarna. Förutom att bada, cykla, baka och sola så tränar vi lite grann, om vi får tid.
Idag åkte vi till havet efter träningen och badade i dom superstora vågisarna:D


På flygplatsen i Frankfurt testade vi några olika metoder för att få bort lock från öronen.




Den 11.5 timmar långa flygresan överlevdes tack vare goda saker att äta, världens snyggaste filt på huvudet och bra tysk musik i hörlurarna.


Linnea föredrog att kolla på killarna i tidningen medans hon lyssnade på den braiga musiken.


På våran cykeltur gjorde Linnea ett tappert försök att styla lite..


Själv drog jag till med en snygg pose vid vägkanten.


Första solningen, vi matchade i alla fall sanden i färgen! Klara vill väldigt gärna uppmärksamma alla om att hon tagit den här bilden, vilken mästerfotogref.


Här paddlar vi! Det finns delfiner lite överallt som hoppar upp bredvid kanoten:D


Jag avslutar med en bild från flyget där jag blev märkt som heavy!

Ikväll ska vi grilla och imorgon är det vilodag och vi får se vad vi ska roa oss med då! Åh juste, glömde skriva att vi bor granne med en stor läskig ödla som jag har döpt till Sonja Sundberg för att hedra Ove Sundberg döda fågel.

See you later alligator, in a while crokodile, maybe not igelkott!



Häftigt värre

Hej!
Den här lördagen har varit toppen! Jag och mina klubbisar har åkt sm-stafett och lyckades knipa en finfin sjätteplats =) Jag är mer än glad för det var så häftigt och otroligt skoj. Det gick hur bra som helst, så nu firar vi med lite yatzy vid earth-hour. Efter halva min sträcka, vid min varvning alltså, åkte jag om Maria Rydqvist (eller blandar jag ihop nånting nu??) Höhö, själv var Emilie jagad av självaste Charlotte Kalla och det fick hon höra längs spåret haha. Dagen var verkligen suuuuperskoj och jag ångrar inte för en sekund att jag ställde upp.
Bild på mina snygga stafett-kompisar som båda två åkte megabra:

Imorgon är det jaktstart och jag är laddad. Det ska bli skoj! Kram Majs


Bra dag!

Jag vet att Maja har det superskoj i Piteå där hon åker skidor vääldigt bra och jag antar att även lillaMoa har det bra i Florida, hon har dock än så länge endast bekräftat att hon lever( vilket är väldigt skönt att veta).
Det betyder att jag är ensam kvar i Värmland denna helg, visst kan det låta lite småtråkigt när de andra är ute på riktiga äventyr. Men tillvaron här i Mölnbacka är inte så hemsk som man kanske kan tro, jag trivs faktiskt riktigt bra just nu.
Min kära mor och jag var ute och åkte skidor på sjön med våra två supercharmiga Labradorer. De är inte bara väldigt charmiga utan även väldigt lata men idag så sprang de en och en halv mil på den finfina skaren på sjön utan att i protest lägga sig ner på marken och sluta springa som de oftast gör när det blir för jobbigt.
Jag har även hunnit med att träffa min favorit pensionär Gun, hon bjöd på mycket goda bullar.
Men det bästa med besöket hos Gun var att hon gav mig ett våffeljärn, så nu blir de våfflor för hela slanten i Aspen vill jag lova!
Den här bra dagen ska avslutas på ett bra sätt, det ska bli bastubad med grabbarna här i Mölnbacka. Det ska bli kul att få träffa mina "vanliga" kompisar igen, det har jag längtat efter.



Spela och Rusa Also known as Hellrazer & Warbeast, pga de är mycket mycket farliga ifa om det är mat inblandat!


Laddar stafett!

Hej!
Idag har det tävlats i Piteå. 3,75km klassiskt stod på dagens program, och det var kul! Inte innan start, och inte halva loppet, men när jag väl kom igång var det skitkul! Jag kom i mål som 5a, och det var jag nöjd med! Emilie tyckte hon såg en chokladbit i snön (precis som Josse på JSM) och kastade sig direkt ner för att käka. Problemet sägs varit magnesiumbrist, vilket maja har läst kan leda till "choklad-begär". På söndag är det jaktstart men först ska vi koncentrera oss på... SM-STAFETTEN!!

På de olika sträckorna har vi troligen...
1. Hanna Falk.
Något osäkert kort som vi har fått slänga in i brist på andra. Hon säger själv att hon ska köra sitt absolut bästa, men vi är lite tveksamma om hon har det lilla extra. Spurten kan bli särskilt svår.

2. Maja Falk. Troligen den starka delen i laget. Det som motiverar laget att fortsätta kämpa fast vi är långt efter. Det blir hennes uppgift att ta igen luckan som troligtvis skapats efter sträcka 1 (hanna falk).

3. Emilie Cedervärn. Lagets spurtkanon som antagligen kommer få en lätt match mot de andra lagen, då hon med stor säkerhet har ett ganska stort försprång att förvalta efter sträcka 2 (maja "den snabba" falk).

Som ni hör kommer det bli en intressant stafett, där vårt lag garanterat kommer att avgöra på dom två sista sträckorna! För er som är ute i spåren och hejar, snälla skrik! Vi gillar & behöver det :)

//Maja och Emilie

Solsidan i Piteå

Hej!
Idag i affären ska jag betala vid kassan. Jag drar mitt kort två gånger och upptäcker att det inte finns några pengar på det. Utbrister "Åh nej, plånkan is at home".
Vänder mig mot mina syster, som står precis bakom, ler lite svagt och säger; 
"Hoppsan, kan du betala?"

Jag är uppriktigt ledsen att det alltid är min kära syster som drabbas av det omedvetna "ove-tricket", men idag blev det bara så... Men jag lovar, alla fick sig ett gott skratt inklusive expediten som såg en smula förvirrad ut haha! Piteå är fint för övrigt. Banorna är fina och jag är på riktigt shopping-humör. Blivit kär i en klänning och ett par joggingskor. //Majs


SNICKERS BANAN

Idag har jag uppfunnit en ny smak inom godisvärlden. SNICKERS BANAN. På perrongen i Hallsberg på väg mot Piteå hade jag en banan i höger hand och en snickers i vänster. Eftersom banan är ganska ogott och snickers är väldigt gott tänkte jag att det borde bli perfekt om man blandade! Och resultatet var enastående :D Nu ska jag bara skicka in mitt förslag till snickers-bossen så får vi se om förslaget går igenom.. //majs


Moa SIKberg

Hej onsdag!
Den här bloggen handlar som ni kanske märkt ibland om att olika plötsliga varningar har utfärdats. Såsom monstret emilie, Josesvin Nilsson, Elin Torskensson och Maja Blåmes har nämnts i de heta diskussionerna, men jag måste personligen säga att jag uppriktigt förvånad och upprörd av att den farligaste personen av dom alla inte ens tagits upp än. Så åter igen till alla blivande ettor på Stjerneskolan, läs detta noga! (detta gäller även er som även kommer att komma i kontakt med skolan inom de närmaste 3,5 åren) Personen som ni ska akta er MYCKET nog för är:

Moa SIKberg
Som ni hör på namnet är Moa SIKberg en fisk, som går i ettan på skidgymnasiet i Torsby. (här finns det mer information om just sik: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sik ) Hon bor tillsammans med Josesvin Nilsson i en lya i ett av de finaste bostadsområdena i södra sverige: aspen. Man tror lätt på det finurliga lilla leendet att man mött en vänlig person när man ser henne, men ack så fel man kan ha. Moa "Mos" SIKberg är ingen lätt person att handskas med. Hon ploppar upp när man minst anar det, framför allt på morgonen då hon brukar stå utanför min port i flera timmar och vänta på att jag ska dyka upp. När jag tillslut äntligen kommer brukar hon gapflabba åt mig och peka elakt. Om man nu har den enorma turen att lyckas ta sig ut ur porten utan att bli upptäckt, brukar det inte dröja länge innan man hör någon ropa "MAAAJAAAA!" bakom sig och man ser en svart figur komma springade men lila mösssa guppandes på huvudet. Hon gör dig sällskap hela vägen till skolan och skrattar högt varje gång man råkar ramla omkull.

Förutom morgon-problemen med Moa SIKberg finns det även kvällsproblem. Moa kräver varje gång man är på besök i deras lya att man ska proppa i sig mackor och oboy. Oavsett hur jättemätt man än är ska man äta mycket, snabbt och väluppfostrat, annars kan hon bli ytterst sur i flera dagar. Om det mot all förmodan skulle va slut på mackor och oboy, föreslår hon snabbt att vi ska baka kladdkaka, som hon dessutom alltid gör för kladdig innan hon tvingar dig att smaka. Hon kräver även att man ska ställa upp på hemska och fula webcam-bilder minst en gång per dag, fast jag försöker vägra.

Sist men inte minst hänger hon alltid på dig på långpassen och flåsar dig i nacken varje sekund. Hon lägger sig aldrig först utan skyller på att klungan förmodligen skulle stanna helt då, fast vi alla vet att moa bara sparar sig inför spurten. 

Så alla kära ettor! Var varsamma om ni ser denna personen, le och gå snabbt förbi för att undvika trubbel! ´Åter igen hjärtligt välkomna till Stjerneskolan!! //majs

Poeten Mos!

Vi saknar Moa så mycket redan efter tre timmar att vi inte vet vad vi ska ta oss till, som tur är så finns alla underbara minnen kvar med henne och ja redan nu har jag varit nostalgisk och titta på bilder på oss.
Men något som fick mig(jos) att bli riktigt rörd det var när jag hittade två gamla dikter som min älskade Mos en gång i tiden skrev till mig. Så njut nu av de här väl skrivna dikterna av den store poeten MOS WIKBERG!


Dikt1: Skrevs till mig när jag bestämde mig för att gå på gymnasiet här i torsby.
Dikt2: Skrevs till mig när jag bestämde mig för att byta klubb till Filipstad. 
 

Skidorna är slut
Josefin vägrar att gå ut
Kossorna väntar
men josse ligger bara i soffan och flämtar
Josefin måste vila
för till hösten ska hon till killar i Torsby kila
i Forshaga lämnar hon lilla Moa ensam kvar
det är inte säker att Moa någonsin får ett svar
Josefin har förstås fullt upp
med sin stora, viktiga
killcup



nu har josse lämnat mig
hos mig har hon många spår lämnat efter sig.
nu har josse föralltid lämnat forshagas spår,
minnen är det enda jag kvar av josse får.
josse har nu till filipstad flytt,
där ska hon utan moa börja om på nytt.
på tävlingarna stakar du runt i din filipstad-dräkt,
när du ser moa du kollar och skrattar fräckt.
det är bara att hoppas att våra vägar
 vägar igen möts,
att vi inte hela tiden ifrån varandra stöts
men det är klart du kanske tycker jag är för liten,
medans jag tycker du är för gammal och sliten!
 (hehe)
någon gång borde du ha tid att säga hej,
jag vill inte att du helt bort glömmer mig!
goooooooodbaishhh
dont get brainwashed
please dont.



             WEE MISSSS YOUUUU!


Mos åker till USA för att bli uppäten!?

Hej!
Idag åker Moa hem till sitt Hammarö för att på torsdag åka till soliga Florida i tre veckor.  För er som inte visste det är moa minst sagt en hejare på att paddla, och det är därför hon ska ut på det här äventyret. Hon har själv berättat att det finns mycket läskiga djur i vattnet i USA, bland annat alligatorer. Så nu får jag sitta i min lägenhet i 3 hela veckor och hoppas att dom inte slukar min vän! Jag vet av egna erfarenheter att mos lätt kan förväxlas med t.ex. en säl, eller varför inte en fisk, så hon får nog passa sig!? HÖR DU DET MOS!! INGEN PADDLING FÖR DIN DEL I FLORIDA! Bli i alla fall inte uppäten tack! 

Eftersom Moa är en oerhört exeptionellt bra granne kommer jag sakna henne såklart! Men hon har lovat att skypea med jos, så jag hoppas att jag får va med på ett hörn där ;) Här kommer lite bilder från när jag o mos "agerade skogsmullar" och gick upp på valbergstoppen och drack varm oboy. På sittunderlag förstås. ÅÅÅÅHH va bra den smakade, hundra gånger bättre ute i naturen faktiskt! Så vi bestämde att det blir en tripp till valbergstoppen varje kväll det är kvällsfika med oboy hehe.. På väg nerför slalombacken åkte vi "pulka" på våra egna jackor. WIIIIIE! //Majs



Grym!


//Majs

Dagens Prestation...

Även om Jos och Majs gjorde fantastiska prestationer i spåret idag går nog ändå dagens prestation till mig själv, Mos. Jag råkade imorse ut för en svår brännskada då jag skulle följa min sambos goda exempel och andas in vattenånga. Eftersom jag lider av bristande erfarenhet inom området vattenångsandning så fick det svåra konsekvenser. 
 

Här är en bild på kvällen efter olyckan. Dagens andra prestationer går till Jos och Bob som bakade bullar och Julia som åt upp en hel plåt.

Sov gott alla trogna och kära bloggläsare!


Fett nöjd... eller??

Hej!
Idag har jag åkt säsongens absolut fetaste bästa lopp. Jag tog ut fett mycket av mina krafter, och kämpade hela feta vägen från start till mål. Min teknik stämde fett bra, och vilken tur att jag inte fick fett ont i magen på hälften. Mina ben kändes inte fett tunga under loppet alls. Efter den här feta prestationen så är jag självklart hur fett nöjd som helst med min fjärdeplats! NOOOOT.

Nej. Idag var det inte min dag. Men som ni ser på min feta text här över så är jag inte depp för det. Tänker inte låta det förstöra den här fina dagen med solklar himmel! :) Dessutom bättrade jag ju på min bränna lite höhö.. Bild på ove:

//Hälsningar från en fett glad maja som bara "råkade" åka fett dåligt idag

Skareåkning med Ove





Idag har jag haft världens bästa lördag! Stora delar av dagen var jag i sällskap med Ove "Stina" Sundberg, vilket inte var mig emot. Hon är ju rätt trevlig faktiskt ;) Dagen bjöd på skare-åkning i strålande sol och jag njööööt. Jag gillar det, särskilt i sällskap med världens fånigaste kompis! Hon är bra hon. Nej, riktigt bra menar jag :) det här blev en superdupermega-dag! och mest av allt förgylldes den, förutom av skareåkning då förstås, av moas inlägg om "Ove Sundberg/Stina Nilsson." Marielle kommer du ihåg när jag var tvungen att lägga mig ner för att skrattade så mycket i boden, när du sa det där efter dubbeljakten?? Det var värre nu ;) hahahaha, jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR mina vänner!

Kom just precis på en sak. Någon i Sverige måste ju faktiskt heta Ove Sundberg på riktigt, eller hur? Undra hur man känner sig då.. //Majs 

Stina Nilsson/Ove Sundberg

Kalla henne vad ni vill men hon lyssnar bäst på Ove. Jag glömde i inlägget om de farligaste personerna man ska akta sig för som etta på Torsby Skidgymnasium att berätta om Stina "Ove Sundberg" Nilsson, så alla nya ettor och även praoelever läs detta noga.

Till att börja med kan jag berätta att runt jul någon gång i matkön råkade jag hamna efter Stina. Jag hade snart gått på skolan i en termin då Stina frågar om jag är prao här. Bredvid sig har hon sin vapendragare Maja Blåmes som kollar ned på mig och skrattar hånfullt!
Men det är inte den enda gången jag råkat ut för Stina "Ove Sundberg" Nilsson. På lägret i Bruksvallarna hade jag maximal otur och fick dela rum med henne. Efter att jag precis överlevt det första lägret i Sälen där jag bott med Josesvin och Maja Blåmes trodde jag inte att det var möjligt att just jag skulle drabbas igen.
Jag fick sängen över Stina eftersom alla killar totalvägrade. En morgon vaknar jag av att någon hoppar och skrattar högljutt. Det dröjer inte länge tills jag inser att det är Ove som står och hoppar på en av mina Gaino max!!
Till sist, låna för guds skull aldrig ut något till Ove eftersom du aldrig någonsin kommer att få tillbaks det. Ett annat tips är att redan nu meddela tränarna att du inte kan bo med Stina på något läger eftersom du tex. är allergisk mot messmör eller något annat som hon alltid har med sig i fickan!



//Mos

Dagens prestation

Ibland lyckas jag faktiskt ganska bra på våra kemi-lektioner. Se bara på dessa vackra provrör, som innehåller mjölk och äpple om jag inte minns helt fel. Om det fanns nobelpris i "vackrast provrör" så skulle jag förhoppningsvis fått det idag! Men det finns det ju inte, så jag ger istället mig den hedrande titeln DAGENS PRESTATION. //Majs
ps emilie cedervärn lägg märke till min skrynkliga hand på undre bilden! Fortsätt reta mig bara..



Viktigt tips

Godeftermiddag! :)
Eftersom Mos själv föreslagit att vi borde satsa på "årets blogg" så kanske det finns vissa saker som vi borde leva upp till/ leverera till läsarna! Där ingår SJÄLVKLART hudvårdstips/hårprodukts-tips. Tur att just den saken "bör" skrivas om, för detta ämne är grannfejdarna nämligen extremt stora specialister inom. Typ. Vi använder oss av mängder exklusiva saker så som schampoo, balsam och tvål, och här tänkte jag visa en av favoriterna:

Laban och Labelina´s Handtvål
Denna godisluktande handtvål är ett måste hemma i lägenheten! Den ljusrosa färgen passar vilken prins/prinsesssa som helst, och tvålens perfekta konsistens gör dina torra händer extra mjuka och lena. Volym: 500 ml. Pris: ca 21 kr. Finns att köpas i närmaste livsmedel-affär, t.ex. Coop Konsum i Torsby. 
//Vänliga hälsningar Majs

Dagens bild


Skönhet fångas alltid på bild! För några veckor sedan kom moa o maja på ett ordspråk som löd: "En gång, alltid!"... eller var det en gång ingen gång?? Ett annat uttryck som går hem ofta här i lägenheten är "So am I old boy, so am I!" Godnatt hälsar grannfejdarna

Marielle i okända miljöer

Hejhopp!
Idag övervann Mos "Ärtan" Wikberg en av sina värsta rädslor: att vara med på en biologilektion med endast tvåor närvarande! Jag och Stina retade henne lite lagom så hon inte skulle bli för ledsen, men samtidigt inte för kaxig. Hon måste hållas kort den där Moa, annars kan hon bli jobbig! Usch då.. ;)


Mos du är bäst! och tack för att du alltid ställer upp på så fina bilder med mig! :) oj, jag kan tillägga att Moa fått ett till smeknamn förresten (eller är det hennes riktigt namn?) MARIELLE! Hehehe, ta det lugnt mitt kära barn Marielle! Ses ikväll! Kram Majs

Onsdagsbankett

Hej!
Här kommer lite superfina bilder från galakvällen som precis rundats av.. Och glöm inte att kvällen fortfarande är ung ;) Till efterrätt var det kladdkaks-smet med grädde och glass haha! och lite kokosblanding! gott ;D kvällen uppskattades vill vi lova! Men nu är det dags att sova snart:) oVer and out! //grannfejden


Ja, nu kom det bara lite närbilder men men!


I väntan på kvällen

Här sitter jag för mig själv vid köksbordet i min lägenhet och lyssnar på "oh my god". Snart om några timmar är det dags för årets stora höjdpunkt: ONSDAGSBLADS-BANKETT! Nu ska det firas ;) Jag läääängtar och hoppas innerligt att moa inte bränner maten hehe! Ikväll ska vi va fina o ha skoj!

Och just det! Dagens prestation går till Josefin som lyckades klämma fast sig i sitt eget vätskebälte och inte kom loss! Det går bra nu kompis, det går bra nu;) //Majs

Extra sambo

Det är tur att jag har en extra sambo som rycker in ibland!
Hon drog just ett bra uttryck:
"Kvällen är ju inte direkt så ung. Eller den är inte så ung eller gammal liksom."


//Mos

Dagens prestation

Dagens prestation går idag helt klart till mig själv, Moa, som troligen har lyckats få knarr! Bra jobbat där Moa och stort grattis till dagens prestation!

När jag blir stor ska jag bli vithaj

Hej!
Snart ska jag flumma ut på träning. Men först tänkte jag skriva säga en konstig sak. Hur coola på en skala 1-10 är inte hajar? Supersnabba med gigantiska käkar som har sylvassa tänder. Eller ja, jag är ju ingen expert inom området, men om jag fick vara ett djur så skulle jag definitivt välja vithaj. Dock tror jag inte min personlighet passar så bra in på det tyvärr... Farlig, aggressiv och imponerande på samma gång är inte riktigt min grej kanske;) Nej nu ska jag sluta flumma! //Majs


Dagens prestation

Dagens prestation går idag till Josefin Nilsson som dammsög upp sina trosor och sedan plockade ur dom ur dammsugaren igen!
Grattis Josefin till den fina prestationen!

Min dator Herbert

Hej!
Nu sitter jag på tåget någonstans mellan Hallsberg och Karlstad, med min dator Herbert i knät. Herbert fick sitt namn nyligen under JSM, p.g.a. min okänsliga hantering av hans värdefulla liv. Emilie trodde att datorn kanske skulle fungera lite bättre om jag visade den lite mer omtanke istället för att slå på den eller svära åt den. Så jag började med att ge den ett namn: HERBERT! En bra start tänkte jag, men tyvärr har Herbert varit på lite halv-kasst humör den senaste tiden. Han vaknar bara när han själv vill, d.v.s. typ aldrig bokstavligt talat, och han beter sig inte riktigt som vanligt. Min första tanke var att Herbert kommit in i puberteten och därför gör uppror, men vid närmare eftertanke insåg jag att det nog snarare beror på att han precis gått i pension, och därför vilar 24 timmar om dygnet av sin lediga tid.

Så jag ville säga några saker till dig Herbert innan vi tar farväl på riktigt...
...du har varit en toppendator de få tillfällena du faktiskt fungerade!
...du ser smidig och snabb ut! (fast skenet bedrar)
...du gör alltid så gott du kan fast du börjar bli gammal!

Jag älskar dig Herbert, men snart åker du ärligt talat ner i soporna. Tack och hej! /maja

Majabacken!

HEJ ALLA GLADA! :D
Självklart har majabacken skapats idag i dubbeljakten, precis som jag utlovade! Men först lite om loppet. Efter ca 2 km, alltså på den klassiska delen var jag nästan död. Inte riktigt, men jag har mina funderingar under loppet om hur jag skulle ta mig i mål haha ;) Jag fortsatte dock, men trött var jag, RIKTIGT trött alltså. Luftrör som pep och ben som värkte, men jag fortsatte. Och shit va kul det var också! På sitt egna lilla sätt :) en riktig upplevelse!

Men nu till MAJABACKEN! Första frågan är ju var backen finns? Jo kära läsare, majabacken kan du hitta om du åker fristils-delen på dubbeljakten och åker uppför slalombacken. Nu kan man lätt tro att det är själva slalombacken som blev majabacken, men icke sa nicke! Efter att man åkt upp för den backen svänger man till höger och det planar ut litegrann. Notera "planar ut", alltså det går fortfarande uppför, och INTE nerför. Där direkt, i den svaga uppförsbacken ställde sig självaste Maja Falk i fartställning. HAhaha, Josefin som befann sig några sekunder bakom mig kom konstigt nog ifatt mig DIREKT! Jag insåg däremot ganska snabbt att fartställning tyvärr inte var det snabbaste färdsättet just där, och tvingade mina ben att börja röra på sig igen... Men nu äntligen är grannfejds-backarna fulländade! Och tur är väl det ;D 

Så om ni nu har lust att ta er en titt på majabacken, är det fritt fram! Jag själv föredrar som sagt fartställning där, men ni väljer själv hur backen ska bestigas! Här nedan följer en bild från sprinten i torsdags. Som ni se kan även jag åka skate om jag försöker och vill ;) Kram Maja

Dagens outfits



Man kan lätt tro att den undre bilden bara "innehåller" frida framför en fondvägg, men ack så fel ni kan ha! Fondväggen är nämligen högst levande, och består av emilie, madde och jag i våra allra finaste (och nyaste) kläder. Hihi. Kram Majs


Monstret

Hej!
Under JSM har det utfärdats en plötslig varning bland alla åkare. Varningen är angående ett farligt monster vid namn Emilie Cedervärn. Just nu befinner hon sig i en stuga någonstans i metropolen Boden, på en soffa. Varningen lyder:

"Alla åkare bör ha omedelbar uppsyn om monstret Emilie finns i närheten. Hennes farliga egenskap är att hon tar din bok ifrån dig som du läser, oavsett om du är helt totalt fast i boken."

För er som inte förstod varningen kan jag själv ge ett exempel på när jag drabbades. Det ägde rum för bara en knapp halvtimme sen, då Emilie plötsligt kom instormades i stugan, ryckte åt sig boken och lade sig med ett belåtet flin på läpparna och läste själv. Detta skapade en förvirring hos mig, som senare övergick till aggressivitet. Efter åtaliga misslyckade försök att slita tillbaka boken gav jag upp.
 
Nu ska vi fortsätta vårt klubbmästerskap i kortspel :) Det är såååååå skoj!!!
//Hälsiningar från en något förvirrad maja

ps. det kan även tilläggas att boken köptes av emilie och därmed egentligen tilllhör henne hehe... men problemet att vi läser samma bok kvarstår tyvärr!

JAAAAAAAAAAAAA!

Wihooooo och hej!
Idag har min klubbkamrat (och bästa retnings-kompis hehe) tagit brons i sprinten, viket gör den här dagen TOPPEN! :D Att få jubla över min bästa väns medalj innan jag ens hade startat mina egna heat var hur kul som helst :) Och allt eftersom dagen gick, gick det även bättre för mig! Jag är fruktansvärt nöjd, lyckades även uppfylla mina mål även idag, och jag krigade HELA VÄGEN! Så jag är nöjd, stolt och glad! Och jag gillar den känslan..

Dagen började mindre bra. Eller natten kanske man ska säga. Jag kunde inte sova alls, så efter några timmars vridande hit och dit gick jag upp och åt brownies. VÄLDIGT gott såklart, men jag var inte direkt pigg på morgonen sen. Emilie fick vara med om den hemska "SURAR-MAJA" hela morgonen, och det hör inte till vanligheterna. "Surar-Maja" kommer bara fram när hon sovit dåligt eller när hon är hungrig i princip ;) Men hur som helst slutade dagen med flaggan i topp, så morgonen är glömd för länge sen!

Som sagt en bronsmedalj blev det för klubben, men som ni säkert redan listat ut är dagens stora samtalsämne JOSSEBACKEN! Ack och ve, Josefin har det inte lätt med godiset ska ni veta. Det tar hårt på krafterna med godisförbud, tro mig, jag vet ;) Och för er som undrar var majabacken kommer skapas så kan jag meddela att det är ytterst hemligt. (Inte ens jag vet än...) Vill även passa på att gratulera min lilla pingla Stina Nilsson som vann! Du är görgrym lillan!!

Glada Boden-hälsningar från Maja
ps bildern är tagna av Anders Byström, men jag lånade dom lite..

Jossebacken!!

Nu har det hänt igen! Även Josefin har fått en egen backe, helt otroligt! 
Händelsen ägde rum den 10 mars 2011 då Josefin i den prestigefulla B-finalen ser något i snön. Jag, Moa, lyckades i sista sekund hoppa över Josefin innan hon orsakade en masskollission.
Efter att ha talat med Josefin efter loppet fick jag mina misstankar bekräftade. Anledningen till Josses plötsliga "fall" berodde på att hon tyckte sig skymta en liten godis i snön. Efter ett långt godisförbud som slutar efter JSM är Josse närmast desperat och kunde inte motstå frestelsen att få tag på godisen! Där av namnet Jossebacken.
Jag och Josse tog täten bakifrån i B-finalen och det var därför tur att Majs höll flaggan i topp och tog sig till A-finalen där hon körde strålande!
Nu återstår bara att se vart Maja slår till och döper Majabacken!

//Mos


Dagens bild


Ni är bra och jag är glad att jag har er :) på tal om precis ingeting jag vet, men jag gillar er! Jättemycket! Kram från er granne Maja

ps. jag o josse blundar inte, vi kisar bara lite snyggt med ögonen ;) fiiiiiint som moa skulle sagt!

Moabacken!

Nu är backen officiellt döpt till Moabacken!!
Anledning till namnet är, tyvärr inte, för att jag åkte med extrem hög fart uppför utan mer för att jag för varje meter jag kom framåt så gled jag sedan 2 meter bakåt. Jag fick även mycket bra tillfälle att träna på min saxningsteknik under loppet!
Annars gick det fint och glidet var fint, vädret var fint, spåret var fint, saften efter mål smakade fint, nummerlappen satt på fint och ja, det var fint skulle man kunna säga.

Ha det fint//Mos


Det ska kännas att man lever

Ja, det ska kännas att man lever. Och det gjorde det idag! Minst sagt.. Mjölksyra upp till öronen bokstavligt talat och  snurrig/skakig efter mål + krampkänningar (stavning?) i både vader och rumpa. Men jag är nöjd :) för jag kunde inte gjort det bättre just idag, och då finns inte något att direkt klaga på! Det var fruktansvärt jobbigt men just nu känns det skönt.

Som mina kompisar sa för någon vecka sen; Alla saker som är roliga brukar man bli ledsen när dom tar slut, men med skidtävlingar är det tvärtom. Då är man glad att man kommer i mål och att det är gjort ;) hihi.
Kram Majs

Skräckslagen och shopping

Hej!
Idag mötte jag Moa i spåren här i fina Boden. Hon såg riktigt pigg ut, så jag tror att Moabacken snart kommer att skapas ;) Det roligaste med att möta Mos i spåren är att hon alltid åker 100%, alltså så snabbt hon kan, när hon åker förbi haha. ALLT för att skrämma sina konkurrenter och tyvärr lyckas hon - jag blir skräckslagen varje gång...
Bild på livsfarlig Mos:

Nu på eftm har vi varit och shoppat. Inte bara skidor här inte :) Kan ju ge en ledtråd att min plånbok inte direkt var tjockare efter att vi gått genom affärerna, men det var väl ingen större skräll tyvärr.. Sitter och myser i ett av köpen :) Kram Maja

Moabacken, eller var det Hellnerbacken??

Nu är jag i Boden på JSM och har åkt banan för imorgon. Jag hoppas att den branta och långa backen kommer att döpas till Moabacken efter loppet. Jag skulle också gärna vilja ha en egen backe, precis som Hellnerbacken.

//Mos

Mitt hus

Tjolahopp!
Här sitter jag och kollar på 5-milen :) Tänkte presentera mitt, eller ja vårt, hus här på alvägen 11 i ulricehamn. Ett hus som jag trivs VÄLDIGT bra i såklart, och som är oerhört hemtrevligt. Sakerna som gör det hemtrevligt är...

...vårt stökiga kök vars golv är täckt av spån p.g.a. ett litet odjur vid namn Burre Falk som bor där på halvtid. (andra halvan i en bur på övervåningen)
...vår stökiga hall som är täckt av massa skor, allt från joggingskor och vardagsskor till pjäxor, tofflor och allt möjligt.
...mitt egna gröna rum som egentligen kanske har lite konstig färg,  men som är litet och mysigt.
...vår ganska lilla trädgård där man kan sitta o käka plommon i plommonträdet, plocka äpplen från äppelträdet eller sola på altanen.

Men det finns ju även andra saker som gör huset riktigt SPECIELLT. Jag menar, saker som man älskar på sitt egna lilla sätt.
Vår tjock-tv:

Jag menar, det är inte alla som har en gammal tjock-tv! (två stycken dessutom förresten)
Vår skänk i hallen:

Här kan man lägga ALLT och lite till. Har man något i handen läggs det här! Dock uppskattas det inte alltid av mamma..
Vår chock-gröna tapet i ett av sovrummen.

Kan ju tilläggas att hela tapeten (och bården om det heter så?) valdes av min syster för ett antal år sedan. Hur hon tänkte vet jag inte riktigt..

Detta var ett litet smak-prov av vårt hus på Almvägen! Hjärtligt välkomna! :) //Majs


Annorlunda Tävling

Idag skulle jag för första gången åka på en tävling utan varken mor eller far.
Redan igår fick jag bege mig till Filipstad där jag skulle sova hos min morbror, moster och kusiner för att åka med dem till Hestra där tävlingen var.
vi var uppe tidigt imorse och begav oss söder ut (kändes konstigt för en skidtävling). Jag fick jobbet som kartläsare eftersom moster Åsa glömt glassögonen hemma men vem vet det kanske var bäst så. Det gick väldigt bra förutom att chauffören inte lyssnade på mig han trodde han kunde bäst själv men efter en och annan U-sväng så lyckades vi hitta rätt.
Jag kände mig ovanlligt lugn för att vara tävlingsdag, det kändes som om läget var under kontroll trots jag inte hade med mig mina föräldrar. Steff (dagens vallachef) och jag var ute i skogen och testade skidor i lugn och ro.
När vi valt ett par så begav vi oss mot start området, jag gick bort till bilen kollade på klockan och konstaterade att det var lungt.
 Men jag tittar mot starten och tyckte det var lite konstigt att de jag skulle tävla mot redan stod där framme.
Då kommer steff flyggandes mot mig och säger att de sagt att det var en minut till start!
Jag slänger av mig kläderna men hittar inte nummerlappen, näst intill panikslagen hittar jag den i sista stund..
Springande mot starten som redan gått tänker jag "det här är vad man kallar flygande start". Steff slänger på mig skidorna och iväg åker jag och han skriker
-stressa iiiinte!!!
Lättare sagt än gjort men jag tror jag klara mig rätt så bra förutom att jag hann inte ta på mig mössan.. Som tur var så var det ju varmt ute men det var irriterande med hår i ögonen, det är inte att rekommendera. Maja ska nästa gång vi ses få klippa min lugg och hade du stått med sax vid varvning hade nog allt hår rykt!
Men all eloge till Stefan och Åsa, Steff stod för en bra vallning och Åsa visade att hon hade utan problem klarat av att länga vätska på vasaloppet för det klarade hon galant till mig.
Jag lyckades ändå komma ikapp de andra i min klass och lyckades vinna ändå det var väl inte så tufft motstånd men det var en annorlunda men rolig tävling.






Till Mos och Majs! Era rullatorer kan slänga sig i väggen för jag har kommit på den bästa idén. Jag ska skaffa mig en trimmad permobil, ni vet ju redan nu hur jobiigt det är att gå upp till Aspen och det lär ju inte precis bli lättare med åren så en permobil IT IS!

Fredag med hoppa-fallskärms-drömmar


Yeah. Idag har jag prickat av många saker på min att-göra-lista :) Bland annat ansiktsmask som ni ser hihi... Något annat som står på min "att-göra-lista-innan-jag-fyller-40"-lista är att hoppa fallskärm förresten. Det SKA jag göra i mitt liv!

Måste ju även kontra moas idé på rullator; "gjord av kolfiber, extra superlätt och värme i handtagen." Inget att skryta över Mos. Själv ska jag köpa mig en lila rullator,  med fastmonterad oboy-automat, tyg från kunskapssoffan som gör mig extra smart när jag sitter i den, och självklart en fallskärm så jag kan flyga iväg, lika coolt som polisbilen gör i slutet av filmen kopps ;)
Massor av fredagshälsningar ///Majs (och ta det lugnt kära läsare, jag är inte så farlig som jag ser ut.. )

Äkta sy-konst

Godkväll!
Jag har nu sådär på kvällskvisten sytt ihop det "enorma hålet" som mitt lilla odjur till marsvin hade skapat i mina lila, nya underställsbyxor härom dagen. Efter några få tårar samlade jag mig och tog fram bästa sy-nålen+lila tråd. Sen var det bara att börja använda sin dolda sy-konst som jag inte använt de senaste åren. Efter några stick i fingret blev det färdigt:

Själv ger jag byxornas lagning 4/5 rostade toasters, eftersom ingen hud längre är synlig när jag tar på mig byxorna, och det måste väl vara det viktigaste, eller?? Sist men inte minst en bild på en MYCKET nöjd sömmerska:

Kvällshälsningar Majs


Faslig tur!

Hej! :)
Idag sken inte solen lika fint över ulricehamn, men likväl tog jag skidorna och sprang upp till spåren :) Innan det hade jag givetvis visat mina bästa vallakunskaper, genom att kleta på lite klister, (tuben pappa hade rekommenderat igår) och även lite burkvallis. I slutet av passet hörde jag plötsligt tydligt hur dinosaurierna började skrika och gorma runtom mig i skogen och jag blev lite rädd. Vem skulle nu rädda mig? Men till min oerhörda lättnad upptäckte jag att det bara var min mage som kurrade, för ovanlighetens skull. Ack sån faslig tur man kan ha ibland! 
Vänliga hälsningar MAJS

ps. josefin! jag har redan börjat kolla på rullator.. vi ses vid poolkanten snart! ;)

DEJE


Idag har jag träffat min gamla dagmamma Gun som numera fungerar som min extra farmor, hon har varit med om många spännande upplevelser som hon mer än gärna delar med sig, vare sig man vill eller inte men idag berättade hon en rolig sak om pensionärerna i Deje. 
Det var dags för pensionärna i Deje att betala för vattengympan som finns i vårat "finfina" badhus. Det bör läggas till att mer än hälften av alla som deltar behöver ha med sig rullartorn eller kryckorna ända fram till poolkanten och även Gun tycker att de flesta är lite väl gaggiga men men de tycker ju antagligen att gympan är kul.
Ja och när man ska betala så gör man det en termin i förväg men det var en tant som inte uppskattade detta.

" Varför ska man betala så långt i förväg? Man vet ju inte om man lever då"

Gun förklarde att det var en mycket argsint liten tant som berättade klart och tydligt för  badvakten i kassan att detta inte var okej. Men badvakten förklarade att om hon ville ha kvar sin åtråvärda plats i vattengympan så var det nog säkrast att hon betalde ändå.
Gun som stod efter tanten i kön sa till henne att hon då skulle betala för hon hade inga planer på att dö innan våren. Det spelar ju ingen roll om man betalar eller inte för man kan ju ändå inte ta med sig några pengar i rockarmen när man checkar ut.  
MOS och MAJS hoppas det dröjer lääänge innan vi slåss vid poolkanten med våra rullatorer.

Favoritinlägg i repris!

Haha, kollade precis igenom bloggarkivet och insåg hur mycket jag glömt. Därför kommer här ett av mina favoritinlägg som gjordes i mars någon gång tror jag. Håll till godo!! :)

Snart har jag överlevt mitt första år i Torsby, det har varit en kamp från förtsa skoldagen med hårda ord och oräknerligt många smeknamn så som, Mos, Ärtan, MoaToa.

Detta är en varning till alla blivande små ettor som ska börja i Torsby. Detta är personerna ni ska akta er extra mycket noga för:


Elin Torskensson

Kännetecken: Äter stora mängder kassler, kastar saker och hackar på dig tills. OM du tyvärr, trots stora försiktighets återgärder råkar stöta på Elin Torskensson i korridoren är det bäst att gömma sig illa kvick. Räkna med att hon skriker ditt namn så högt att det ekar i hela skolan innan hon tokvinkar och springer men dinosaurieliknande steg mot dig! Ytterst pinsamma situationer kan uppstå.


Josesvin Nilsson

Kännetecken: Hon upplevs ofta som väldigt skygg och kan vara svår att få syn på då hon ofta försviner i sina berg av saker och kläder, där hon förövrigt bor. Men ack så lätt att handskas med är hon, när hon väl fått upp ögonen för dig så håller hon fast och släpper inte för en sekund. Det kan gå så långt att hon flyttar in hos dig, lås dörren och gå inte på tricket med att ni har era extranycklar hos varandra!!


Maja Blåmes
Kännetecken: Hemsöker dig varje kväll med en enorm hög läxor, på ett kort ögonblick får hon dig att känna dig tillbaks i skolan. Detta är en fruktansvärd upplevelse och kan möjligtvis jämföras med att världens värsta lärare bor med dig. Innan hon vårdslöst slänger ned alla böcker och grejor på ditt köksbord tar hon troligen en titt i kylskåpet först för att se om du har gjort någon oboy till henne.

Tips! Gå aldrig hem ensam och när ni är i skolan håll er hela tiden nära tränarnas kontor!

Hjärtligt välkomna alla ettor!!//Mos

RSS 2.0