I like you

Ni vet väl att ni är bäst grannisar?? Tack för att ni bor i aspen och inte i ria! :) //Majsan

HEEEEEEJ

Hej!
Majsan här. Jag lever fast jag inte skrivit nåt på ett tag. Men jag är trött. NU ska jag och hanna laga mat till Sognisfjällis. JIPPIE snart bär det av! På tisdag för att vara exakt. :) Annars är det fullt upp. Har en spanjorska boende hos mig. Jag var ju där för någon månad sen, så nu är det deras tur att hälsa på oss. I några dagar ska hon bo hos mig, innan jag åker till norge. Imorse bjöd jag på mannagrynsgröt. Sen till efterrätt fick hon kladdkaka ballerina haha. Hon tyckte det var jättegott sa hon. Idag bjöd hanna på tacos till mig, lucia och ana, och ana tyckte det var så gott att hon ville ha receptet.
NU ska jag forsätta laga mat! Hejsålänge! /majsan

Kalasdag

Min första dag som 17 åring startade på allra bästa sätt. Jag såg till att vara i god tid till Frykenskolan där vi skulle skriva matte B provet. När det är 14 minuter kvar kommer jag på att jag glömt miniräknaren och får cykla hem superstressigt och hämta den och sen tillbaka och skriva prov i 3 och en halv timme!
Tur att jag lever// Mos


Moas stora dag

Hej!
IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA MOA ÅR!! Om jag inte minns helt fel så fyller hon 10 år, men jag kan ju ha fel förstås. Jag har redan märkt några förändringar under dagen.

-Moa ser flera decimeter längre ut.
-Moa ser flera kilo tyngre ut (det kommer ju med åren, men även med dagens frukost som antagligen bestod av tårta)
-Moa pratar på ett vuxet och ansvarsfullt sätt, med tydligt uttal.

Moa har även fått lite paket från mig och josefin. :) Idag har vi för övrigt haft multisport-dag hela dagen lång. Mina ben är för tillfället nära kollaps och vi är trööötta minst sagt. Men dagen har varit SKITSKOJ och vi är lyckliga, tror jag. ;) Här kommer en bild på hur glad moa var idag när hon fick sina paket:

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MOS IGEN! Du är bäst bästis! :) //Maja

Rättning

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för ett stort fel som begåtts här på bloggen. Maja skrev i förra inlägget att en facebook grupp som borde skapas är "alla vi som vill att moa flyttar till ria" som säkert många av er redan har listat ut så är det så klart "alla vi som vill att MAJA flyttar till ria"!

tack för mig//Moa

IMORGON ÄR INTE VANLIG DAG FÖR DET ÄR MOAS FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA!

YES JAG HANN FÖRST!! Jag och moa diskuterade på vägen hem från tåget i söndags olika facebook-grupper. Här kommer lite förslag på ännu ej skapade:

"Alla vi som vill att moa flyttar till Ria"
"Alla vi som aldrig fått uppleva josefins städade rum"
"Alla vi som hört när maja råkar avslöja en superhemlig överraskning"
"Alla vi som någon gång behövt låna ut saker till Stina "ove sundberg" Nilsson"

Mer förslag är välkomna! :) Idag har jag varit i skolan hela dagen lång. Fick tillbaka mitt matteprov som gick AAAASBRAAAA! Kuligt. :):) Annars har det varit en brabra dag för jag har haft skoj trots att jag befann mig i skolan hehe. Snart ska jag ut och springa i skogarna. SOLEN SKINER GLADA MINER! Adios amigos!
/Majs den store

Världens värsta Torsby!

Snart ska jag sätta mig på tåget mot Torsby. Det känns ganska tungt då jag vet hur denna tågresa kommer att sluta. På tåget ska även Maja Blåmes befinna sig och jag kanske inte behöver säga så mycket mer, detta kan bara sluta på ett sätt...
Hon kommer att sno min jacka, ta mina läxor så jag inte kan lära mig något och dessutom kommer hon att tvinga i mig massa godisar hela tiden! Min enda chans att klara mig undan Maja Blåmes är att gömma mig eller sätta mig bredvid någon annan.
På tal om läxor så har jag imorgon ett roligt prov på 1000 engelska glosor, spännande!

//Moa

RALLYFÖRARE

HEJHOPP!
När jag blir stor ska jag bli rallyförare. Detta har jag konstaterat efter att ha övningskört massor idag. Känner mig som värsta proffset ibland trots att jag inte är direkt fullärd, och fick mycket beröm av mormor. Men just när allt gick på topp råkade jag sätta på vindrutetorkarna i 100 km/h. Hm, lyckat. Imorgon skulle jag sprungit göteborgsvarvet, men det blir inte så tyvärr.. Lite förkylningar har satt stopp, men jag ska inte deppa för det. :) Ska istället heja på min 78-åriga morfar som ska springa. Josefin!! Han om någon är HÅRD, eller hur? ;)

Några bilder från förra året innan start på mig och min bästa broder. Vi var SÅÅÅ glada och förväntasfulla. Så såg vi INTE ut efter mål direkt..



HAHAHAHA, den här bjuder jag på. Såhär såg jag ut efter mål. HAHAHAHA jag döör..

// KRAM maja

BIO

Hej!!
Idag är en bra dag, för idag ska jag träna hihi. Igår var vi på bio som sagt. Den var riktigt bra tyckte jag, och faktiskt väldigt rolig. :):) Ett annat stort plus var att en URSNYGG skådespelare med som jag aldrig sett innan. Shiiiiit han ska bli min, som jag brukar säga hehe. Det bästa med bion var att man fick ha på sig snygga glasögon såklart. Vi satt ett tag och skrattade åt oss själva innan bion började haha.

Enda missödet under bion var när jag skämde ut mig genom att skrika AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA allt vad jag kunde när jag blev skrämd av filmen. Grejen var den att jag höll för öronen så jag hörde inte mitt eget skrik (som enligt stina och julia var öronbedövande) men det var tydligen bara jag som blev rädd i biosalongen. Efteråt, när bion var slut gick vi förbi några som sa:
"J#vlaar, hörde du den som skrek eller?"

Hahahaha, ursäkta svordomen men jag bara citerade haha. Här kommer 4 snyggingar:


//Maja

Bad hair day

För er som inte orka höra på lite klag så fortsätt inte läs.

Här sitter jag ensam i min lägenhet och försöker räkna matte. Det suger. Just nu längtar jag till en mega-lång löptur på fjället, såna vi gjorde förra året i Sälen. Det var världens roligaste läger med skid tror jag, men det kan ju berott på att jag bodde i samma rum som mina 2 knäppa grannar haha. Hoppas ni har en toppendag! /majan

Fina minnen

Det finns inte många bilder som gör mig gladare än den här! Man kan liksom inte låta bli att gapskratta när man ser den hahahaha. SÖT!

Imorgon ska jag gå på bio "Pirates of the Caribbean" wiihoo va skojsigt! Vi tänkte även köpa den nya marabou caribbean haha, den smakar fruktansvärt gott vill jag lova! :) Nu ska jag räkna matte en liten stund. Kanske äta något också. ha de gött! /majs


Dagens kommentar

Diskussion vid köksbordet:
Maja- "Moa du kommer få det tufft när du får egen lägenhet"
Moa- "Varför då?"
Maja- Jo för nästan allt i den här lägenheten tillhör josefin utom sängen och tv-boret hehe"
Josefin börjar rabbla upp: "Även köksbordet, dammsugarn, tv.n, brödrosten, soffan..."
Moa med snobbig hammarö-röst: "Men jag satsar på nytt och fräscht jag"

//Grannfejdarna
ps. finns risk för att skämtet är internt!


Gamla favoriter


// den populäraste av grannfejdarna

Yes!

"Perfection is the lowest standard of all for humans. Infact, it is no state of standard at all".

Jag gillar ordspråk jag. Särskilt det här. :) Har varit ute på en glädje-promenad. Ja jag döpte det till det för jag blev så glad av det haha. Sån är jag! Nu har jag kommit hem från mina kusiner i karlstad och sitter åter igen och kollar på Eurovision song contest, fast den här gången är det final. Det var kul i karlstad, men jag erkänner jag tänkte ett tag "JAG SKA ALDRIG SKAFFA BARN I HELA MITT LIV!" Jag blev helt slut, men det kan berott på att jag blev väckt tjugo över 6.. Hm, "solen skiner, glada miner" tänkte jag lite smått för mig själv innan jag klev upp hehe.

Sen har jag hunnit med en HEL del såklart. Allt från att spela fotboll och leka med bilar till att trösta superledsna barn som slagit sig. Sen fick jag ju även ett fin dikt av poeten mos igen! Tack för det! =) jag blev superdupermegaglad!<3 I brist på kamera-bilder kommer här en glad bild från en glad majs!


När jag ändå har gått och blivit poet...

Jag har många vänner,
det finns många som jag känner
En av dom är min granne,
när jag dricker oboy håller hon sig alltid framme
På kvällen vinkar vi till varandra från våra fönster,
hon står alltid och vinkar bakom gardiner med blommigt mönster
Då brukar jag sova bäst,
kanske drömmer om henne ridandes på en häst
Min granne tycker om att hälsa på,
jag vinkar alltid från mitt fönster när hon ska gå
På morgonen väntar jag utanför hennes hus,
när hon kommer ut skiner jag som ett ljus
Min granne är inte som alla andra,
hon heter Maja och jag är glad att vi känner varandra!









Fredagsmyyys fast på en torsdag

Hej!
Här sitter jag ensam i min lägenhet och myser hihi. Mumsar på en pizzabulle gör jag också, medan jag kollar på nån sorts semifinal till eurovision song contest. Alla på min tv ser supertjocka ut eftersom min tv gör alla extra extra tjocka. Ganska komiskt! Jag är glad glad glad. För det mesta är bra nu alltså. Imorgon är det ingen skola för vi är lediga, så jag tar tillfället i akt att ta en kort roadtrip till karlstads affärer, för att sen hälsa på mina kusiner och morbror till lördag. :) kuligt för det var lägensen! Mina små kusiner som nu blivit ungefär 3 & 5 år, eller kanske 4 & 6 år är väldigt roliga så jag kommer inte ha tråkigt för en sekund! En bild på jag, dom och mina blåa naglar:

Imorgon ska jag inte handla upp hela plånboken, okej maja? Hm vi får se hur det blir med den saken. OM jag har tur (?) så har affärerna stängt eller så hinner jag inte gå i dom haha.

Moa har dragit till västkusten där hon tydligen blivit poet ;) hon kan den där ärtan! Jag och josse har idag, hör och häpna, gjort kyckling, ris och JORDNÖTSSÅS. Yammi kan man tro, men det blev lite misslyckat först. Okej, det smakade okej, men första omgången såg rent ut sagt vidrig ut. Sen blev det urgott! :) Här kommer min nya favoritlåt som är helt oroligt bra. WOW säger jag. //maja

Go ahead and make my day

Här sitter jag framför skrivbordet och väntar på energi. Idag har jag tränat och jag höll på att spricka av lycka. Det var så kul så jag inte visste vad! Efter träningen gymmade jag och josefin lite med tanke på beach 2011 höhö. Men denna fina dag har tagit kål (eller kanske kol?) på mig och jag är helt slut. Skön känsla ändå. :)

Ibland är lektionerna i skolan inte så där jättegrymt roliga så då finna det andra saker att göra. Idag har jag... -målat naglarna i hopp om att dom ska växa lite fortare. Och -läst ordspråk i min kalender.

Här kommer några av mina favoriter:
Grönsaker är sånt som barn använder för att balansera tallriken till och från middagsbordet.
Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det.
Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen.
Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare, det gör det bara tristare idag.

Tack så länge! /maja

Grannfejdarna

Moa och Maja tycker om att plugga fysik,
Josse gillar att diska och lyssna på musik
Maja och Josse tycker om att dra skämt,
Moa förstår inte jämt
Josse och Moa dricker Oboy,
det tycker Maja också är skoj!
Vi är också grannar,
kanske vi i Torsbyt för alltid stannar

//Mos

.

Man är modig när man gör sådant som man är rädd för, det spelar ingen roll vad det är.
Det kan vara allt från att prata med sina nya grannar till att hoppa fallskärm.
Igår pratade Maja med sina nya grannar och upptäckte att de var väldigt trevliga och hade hon inte vågat det så hade hon inte vetat hur de var och igår hoppade Moa fallskärm.....eller nej det gjorde hon inte men hade hon gjort det så hade hon varit modig.



Alla älskar måndagar!

Det har rullat in ett användbart tips från min söta mormor Ulla.
Hon har löst smörknivsproblemt genom att lägga en bit hushållspapper på smörpaketet så slipper man kladdet!

För övrigt har vi haft en riktigt bra kväll här i 23B!  //grannfejden


MOS

Äntligen!! Nu har Moa rensat luften, det är ju så att det tär på vänskapen när man bor ihop.
Men vi har verkligen fått det att att fungera. Förutom en grej som Moa inte vågat säga något om.
Som tur var så av en ren slump råkade Maja säga precis det Moa velat säga till mig i snart 10 månader.
Maja hade snålat till sig en av mina goda mackor och brett smör på den, när hon var klar slängde hon i väg smör kniven i diskhon och säger:
- jag vet att ni inte brukar göra så men locket blir så kladdigt annars!
Moa svarar snabbt:
- Det har jag velat säga jättelänge.
Ja så tack vare Maja så slipper nu Moa oroa sig över att vårat smörpaketslock ska vara kladdigt.

Min lilla uppfinning, man gör ett hål i locket så kan smörkniven stå upp av sig självt i smörpaketet i kylen.
Då slipper man diska den efter varje gång och man slipper även kladdigt lock.
Fast egentligen var det inte jag som kom på det men jag tar äran för det TACK OCH HEJ//JOSSE

Cooler than me

Hej!
Jag älskar att vara glad. Att vara på bra humör så man bara vill dansa runt. Just nu ska jag i för sig snart lägga mig, men innan dess kan jag dansa runt ett tag till. Låten som spelas mest är "Cooler than me", och den är givetvis tillägnad moa. Jag gillar den.

Dagen har varit bra. JAg och julia gjorde fruktansvärt god kycklingsallad. :) Må gott! MVH Majs

De tre vännerna och maja

Hej i stugan!
Idag har de tre vännerna julia, josse och elin varit i karlstad med mig, maja. Vi har haft superkul och fyndat & köpt massor av saker. :) Bland annat köpte jag ett par byxor, en jumpsuit och en t-shirt. Elin köpte skor till hemligt pris, som vi garanterar kommer få varenda kille i hela torsby på fall. Dom var ursnygga! Jag blev trött och grinig någonstans där på mitten, och mitt shoppinghumör försvann för en stund. Mina ben blev väl ganska trötta efterhand, för jag är inte riktigt van att vandra flera mil i affärer varje dag. Humöret botades med bra sällskap i form av fyra megabra vänner, byte till nya kläder i bilen och struntprat med josseposse. Sen en chokladboll på det och min dag var gjord!

Just nu börjar jag möjligtvis få lite ont i halsen men det gör inget för jag har världens bästa och roligaste vänner, och jag tänker inte lite hals-ont få förstöra mitt braiga humör. Ni är helt enkelt bäst och jag är så glad att jag har er! Här kommer en bild från i onsdags hehe. Man ser ju att bossen moa styr och ställer lite som hon vill i torsby. "Moas fanclub" döptes bilden till. :) //Majs

Kick some as!

Detta inlägg är enbart riktat till dig Moa Mos Wikberg, vi tror på dig. Hade man kunnat så hade vi satsat hela våran förmögenhet på dig. Vi vet att du kan, vi har sett dina skit stora muskler i gymet.
Vi har även sett dig knäckas på Tossebergsintervaller men varje gång du rest dig så har du blivit lite starkare och det är det du kommer att plocka fram, för vi vet du ger dig inte utan kamp(även om vi önskar så ibland).
Kick some real as in copenhagen tomorrow u are the best!
Puss och kram Jos +majs,elin

Gårdagens prestation

Hej!
Gårdagens prestation gick utan tvekan till Josefin som gjorde 7 chins fast hon egentligen inte orkade. Hon krigade och var helt gryyym! Ni skulle bara veta! :) //Maja

Maja testar årets huvudsaker!

Hej!
I Spanien testade jag en hel del olika hattar/kepsar. Jag passade givetvis i alla, men jag har ju glömt att visa dom på bloggen. Alla modeller är nya för året och åtminstone en keps/hatt av dessa borde inköpas för att följa sommarens trend. VARSÅGOD OCH KOLLA:

1. Vårens vitaste keps är här! Sitter bäst på sidan, med prislapparna hängande framåt. Kan möjligtvis vara billabong.

En liten mer fyrkantig keps för dom med fyrkantigt huvud. Man bär den snyggt genom att sätta den snett bakåt. (se bild)

Mexiko-hatten är här igen!! Gärna flera ovanpå varandra. Ger en känsla av att personen är rik och har råd med många hattar.

Frukthatten. Stor hatt med låtsas-frukt som väger minst ett kilo. Känns som nacken ska gå av lite smått, men modern är den minst sagt!

Vill du se ut som självaste spindelmannen?? Då har vi spindelkepsen som passar alla huvuden.

Sist men inte sämst. Här kommer en keps som gärna sätts bak och fram för bästa utseende! Mycket prisvärd.

Det var allt för mig! Nu ska jag ta mig en löptur. :) //MVH maja

Om du möter en människa utan leende ge honom ditt


// KRAM maja

Back on track.

HEJ!
Nu ska jag berätta lite tråkiga saker från den här dagen. Jag menar, om vi börjar med det tråkiga kan vi ju glömma det sen! ;D Först av allt har jag ont i mina vader. Kuul. Det gör mig på dåligt humör. Sen tog jag och moa den långsammaste kön på konsum så vi fick stå och vänta fast min mage kurrade och ville hem. Sen är Josefin i Karlstad vilket suger. Hon kan dra sig tillt torsby med en gång (vilket jag tror att hon gör vilken minut som helst) för jag har inte ens fått krama henne sen påsklovet. Nu ska jag sluta babbla om alla värdsliga problem och tala om hur fantastiskt bra den här dagen var!!! (innan kö-incidenten på konsum hehe..)

Jag vet en GLAD tjej som ska till Sognefjäll i slutet av maj!!! Hihi varför deppa nu liksom?? Det ska bli SÅÅÅÅ skoj, och jag längtar sönder lite smått. (ursäkta det barnsliga språket) Och igår träffade jag Julia och Elinpelin vilket var hur kul som helst!! och det var längesen jag skrattade så mkt...

Dagens höjdpunkter: (med reservation för interna skämt som är svåra att förstå..)
maja- "Vet du vad moa??? Jag ska till Sognefjäll!!
moa- "ÅÅÅ när då?"
maja- "Under kristihimmelFÄRS"
moa- "Är det köttfärs?"

Sen var det även ganska kul för en knapp minut sen då moa precis hade kommit på VÄRLDENS bästa ordföljd för att komma ihåg en sak till proven. Den enkla ordföljden löd "BSPKVKPS" Det där kommer bli lätt för lilla ärtan att lära sig tror hon..

Nu ska jag ställa mig framför och säga massa positiva saker till mig själv framför spegeln, det har jag hört ska vara bra! Sen ska jag skriva ner massa bra saker om mig själv. Sen ska vi baka något gott har jag bestämt. Eller bara dricka oboy och njuta lite. MÅ GOTT FOLK FÖR DET SKA JAG! /Maja och mos på ett hörn förstås


RSS 2.0