Moasyndrom

Moa om du trodde att du var den enda som lider av ditt syndrom så har du fel, väldigt fel.
Även jag den mycket rutinerade trean har lyckats lägga mina saker på helt fel ställe vid helt fel tidpunkt.
I onsdags morse skulle jag packa in mina rullskidor och stavar i en buss för vi skulle åka till Tosseberg.
För att vinna lite tid så gjorde jag det innan samlingen men men  det fick jag inget för, istället upptäcker jag till min fasa att bussen som jag packade in mina saker i är borta!
Efter att ha klurat lite kommer vi på att skidskyttarna åkte iväg i en buss så vi ringer dem och de har kommit ända till Eksärad med mina skidor i bagaget.
Som tur var kunde jag låna Moas rullskidor så jag kunde vara med och åka lite intervaller.



Nu sitter jag på tåget mot Göteborg för imorgon ska jag tävla i multisport.
Det blir spännande.




En berg och dalbana-dag

Hej!
Dagen började med fysikprov. Det sög. På riktigt. Dålig start på dagen alltså. Ofrivilligt deppande i några timmar, men nu är har humöret blivit bättre! =) Sitter och pluggar. Skriver ett tal på engelskan, där jag bäddar för succé efter ett inte ha gjort ett dugg på dom senaste engelskalektionerna haha. Men nu är jag på g igen! Försöker sänka kraven på mig själv i skolan. Det går inte alltid strålande men framåt iaf! =) man blir bra på det man tränar som en klok ojala sa..

Det konstigaste på hela eftermiddagen är att jag har GLÖMT att äta!! Inte lunch då såklart, men efter det. Jag brukar vara hungrig JÄMT, och då menar jag jämt. Men eftersom jag inte varit hungrig (tror jag!?) så har jag glömt av att äta. Mystiskt! Så nu proppade jag i mig två mackor och ett glas blåbärssoppa. Har också storhandlat på Toria så att emilies mage inte kommer behöva svälta. Köpte min favoritglass dessutom. Yammmi!! Det var min dag för er som ville läsa :) Hoppas ni har det bra! Kram Maja

världens godaste glass! ICAs Trippel Chokladrippel it is.

T R Ö T T

HEJ!
Just nu är jag sliten och trött. Men glad. :) Cyklat lugnt och länge idag. Aset värker hehe. Julia ligger i min soffa och slappar. Jag lyssnar på musik. Hjärnan fungerar inte riktigt som den ska. Övertrött så det är därför jag gör så korta & konstiga meningar. Morgonstyrkan idag var jätteskoj! =) jag och julia svettades som grisar haha..

Såhär ser en superdupertrött och sliten maja ut:


Snygg va? Hoppas ni har det bra fina bloggläsare! =) Kram Majsan


I can´t afford this heart, still I am responsible if it will fall apart..

Hej!
Ser på idol och myser med lite körkortsteori! Jag hejar på hon sista Amanda tror jag. Har druckit varm oboy och ätit mackor. Mums! Ser fram emot helgen då världens bästa emilie kommer till torsby. :) Jag längtar!! Kram Maja

en gammal bild på en annan grym vän!

Good life

Hua yeah!
Jag är en effektiv människa just nu! Effektivast i stan om det nu skulle finnas nån sån haha.. Idag har jag gått i skolan hela dagen lång, ätit en nektarin, haft körletion, ätit, tränat, ätit, hjälpt hanna att flytta, pluggat, sett på film om månen och mycket mer! Snart ska jag äta igen och plugga =)

Idag på fysiken jämförde jimmy mig med en amerikansk tjock macdonalds-kvinna haha... det hade inget med tjockleken som det låter utan istället att göra med fysik. Hm haha svårt att förklara.. jag får ta det som en komplimang! Här kommer en bra låt som jag sprang och nynnade hela passet.
Ha de gott! /maja

Godnatt

//GRISEN (se bild)

Nöjd tjej!

Hej!
Efter att ha vilat i 2 dagar efter lägret så var jag riktigt sugen på att träna igen. Så jag stack ut och körde löpintervaller! :) Jag gillar känslan, särskilt nu efteråt när jag är nöjd och glad. Idag ska jag plugga lite till, och så¨ska jag träna lite till. Så den här dagen blir nog kanon! :)

Håller även¨på att titta på löparskor. Eller ja, kanske en blandning mellan vardagsskor och löparskor. Gud det finns så snygga så jag blir helt kär. Ska ta och önska mig ett par i födelsedagspresent! Den är ju faktiskt ganska snart =) Här kommer ett par snygga:

Kram Majsan

Moa syndromret??

Hejhej!

Jag blir allt mer säker på att jag lider av något slags syndrom, dock ej Falk-syndrom. I torsdags visade jag två tydliga tecken på detta okända syndrom.

Det första när vi skulle åka hem från Sälen och jag ställt min väska vid bussen för att den skulle packas in. Innan vi skulle åka iväg undrade Maja varför jag ställt min väska där ingen annan ställt sin. Det visade sig att alla andras väskor redan var inpackade och jag ställt min på helt fel sida av bussen. Tack Maja för att du räddade mig!

Andra tecknet på Moa syndrom var när jag och Maja på kvällen cyklade till Konsum för att handla. Efter att vi betalat och var på väg ut kom jag på att jag glömt mina vantar någon stans. Jag sprang tillbaks för att gå igenom hela affären baklänges innan jag hittade vantarna mitt bland bananerna!


Finn ett fel?


Bra jobb!

//Moa

LÖRDAG OCH PLUGG

Hejhopp lördag!
Jag har varit och fikat på "stan" med hanna. Jag vägrar att säga byn, det låter ju mycket finare med stan. Sen tog vi en promenad. Sen... nej just det. Jag har inte hunnit med så mycket mer! Vaknade lite innan 11 haha, tror nästan det var rekord. Måste haft sömbrist som sov nästan 12 timmar hmm. Men nu har jag nog tagit igen all sömn som jag missade under veckan hoppas jag..

Men hur som så taggar jag nu för plugg-dag och bak-dag med ettan julia!! Det ska bli SKOJ och nödvändigt =) jag måste ju visa för ettorna att man ska plugga VARJE dag, även på lördagar hehe.. på återseende gott folk! /MAJSAN


Ett litet farväl

I tisdags flög världens bästa marsvin till himlen. Burre du var allra bäst, vet du det min lilla golvmopp? I 6 år var du den första jag såg på morgonen och den sista jag såg innan jag somnade. I 6 år var du den som väntade på mig varje dag när jag kom hem och gjorde mig glad med ditt pipande och burrande. Du var ju lilla Burre Falk!!

Jag älskade din långa fina päls. Ditt pipande när du stod vid kylskåpet och inte fick mat som du ville. Ditt kurrande när man strök handen längs dig. Jag kommer ihåg när jag glömde dig i ösregn en dag för några somrar sen, och du var helt dyblöt när vi tog in dig.  Linus skällde på mig i flera år efter det där.. Och jag minns när jag precis fått dig och jag varken vågade bära eller hålla dig under ett helt år. Eller alla morgonar vi har haft salladsutdelning på min säng. Eller när vi gjorde film-labyrint som du gång på gång rivde för du ville till köket igen för att få mat. Hur du gillade att tugga på mitt hår eller mina kläder fast du inte fick.

Men det jag kommer sakna mest är alla mys-stunder med dig. När jag åkt hela vägen från torsby till ulricehamn och du alltid såg på film med mig framför tv:n, eller bara slappade. Du, jag och en filt. Jag vet att du var världens lyckligaste marsvin så jag är nöjd på nåt sätt ändå. Och du blev hela 8 år. Jag saknar dig. Hela vår familj saknar dig. Love you. Vi ses igen kompis =) /maja


I gotta feeling

Hej!
Har precis kommit tillbaka från ett träningssamtal. Världens bästa träningssamtal. Just nu är jag glad, stolt, nöjd och lycklig. Tänk va bra det är att ha människor runt ommkring sig som man tycker om. Och som ger mig energi! Nu ska jag göra lite nödvändiga saker, sen ska jag ha en skön kväll där jag gör vad jag känner för. Naajs!! =) Hoppas ni njuter, för det gör jag! KRAM M

den här bilden gör mig riktigt glad! Den påminner om Norge, Sognefjäll, Lady gaga-dans, glädje, skratt, Gladhöpiggen, billigt boende á la emilie, sockerbrist, snöstorm och mycket annat som får mig att le! :)


SÄLEN


Här kommer en finfin bild från sälen. Snodde den från den snälla ettan, hoppas det inte gjorde nåt sandra hihi. /maja

Vi lever men inte våra ben

Hej!!
Det har hänt rätt mycket de senaste dagarna. Vi är tillbaka från träningsläger i Sälen. Som rubriken säger så lever vi!! Våra ben är det däremot lite sisådär med haha. Sandra sa lite klokt ungefär "det känns som man har blåmärken över hela låren", och det stämde verkligen. Vi har tagit oss upp och ner för den där slalombacken så många gånger att jag tappat räkningen. Lägret har varit kul. :) det var fint i sälen och mycket trevligt sällskap! Just nu är väl inte livet så rockigt. Är ganska ledsen men kan berätta mer om det sen. Kram på er! /Maja

Mitt i naturen

Jag tänkte fortsätta helgens flitiga bloggande innan vi beger oss till sälen på träningsläger med ett inlägg om min kompis Julia Seger som har börjat ettan här i Torsby i höst. Julia paddlar, precis som jag, och jag har nämnt Julia tidigare här i bloggen då vi upptäckte vitbävern på en av våra paddelturer.

Julia Seger har flyttat från Stockholm till Torsby och bosatt sig på Valbergsängen där hon lever sitt liv i ett med naturen. Det var en självklarthet för Julia att välja Natur på skidgymnasiet för att kunna utveckla sina kunskaper inom djur och natur. Framtida drömyrke gissar jag på är biolog, eller möjligtvis forskare.

Julia är inte bara duktigt på att åka skidor och paddla kanot hon har också nått stora framgångar inom minigolf. Detta är något jag har fått erfara då Julia sov hos mig för några år sedan och vi åkte och spelade minigolf.
Ett annat minnesvärt minne som jag minns med Julia är när vi paddlade k2 på Vårregattan i Jönköping för ett antal år sedan. Loppet gick bra och vi vann men när vi kom in till land upptäckte Julia att hon hade satt sitsen i fel hål så den satt helt snett. Bra jobbat! Att tillägga har Julia också denna sommar lyckats sätta in ett fotstöd upp och ned.

Det är superkul att Julia har hittat hit till Torsbyskogarna eftersom hon är en perfekt paddelkompis! Vill ni få tag på Julia någon gång se till att vara ute i god tid, telfonerna här i skogen fungerar inte alltid som de ska och jag rekomenderar att inte ringa kl 20.30 på torsdagar då Julia troligtvis kollar på Mitt i naturen.

Nu vet ni lite mer om Julia så ni inte behöver undra så mycket vem det är när hon dyker upp i bloggen nästa gång!




//Moa

Min fina vän

Hej!
Igår kunde jag inte sova alls. Jag var på "absolut-inte-sova-humör". Klockan blev halv 11 och jag gick upp och åt två digistive. Sen ringde jag min fina fina vän matilda. Ibland är det skönt att bara prata med nån. :) Efter 15 minuter var mitt dåliga humör som bortblåst. Sen somnade jag som en stock. Tänk va livet vore utan vänner! Inte mycket att hänga i julgranen då inte =) Kram maja

Happyface

Hejhopp och godmiddag!!
Nu sitter jag i min lägenhet och har ätit för någon timma sen. Det senaste dygnet har jag spenderat med bästa julia. :) vi har haft superduperkul! Hon sov över här och vi gjorde fajitas och kladdkaka och hade lördagsmys. Båda blev så hungriga att humöret blev lite sisådär precis innan maten, och hela slutade med att båda hade ont i magen för vi åt så mycket hehe! Men det var det värt! =) hon är bra hon!

Nu ska jag plugga lite tänkte jag. Just det där att ta tag i läxor är inte alltid det lättaste. Det finns verkligen TUSEN saker som är roligare än det. Just nu har jag jättelust att bara slappa och se på film, men det går ju inte riktigt ihop med att plugga haha.. Riktigt bra filmer eller böcker är som ett lyckopiller för mig! Och jag är en sån där person som gärna ser om en film eller läser om en bok några tusen gånger bara för den är så bra. En bra bok blir liksom inte sämre för att man läser den fler gånger enligt mig. =)
 
På tisdag åker vi på läger med skid till Sälen. Förra året var sälen-lägret det roligaste lägret så jag läängtar!! Nu ska jag plugga kemi! Jag mår bra och jag hoppas ni gör det också! Kram Maja

jag och julia i våras.

En till kompis!

Precis som Maja tänkte jag att jag skulle fortsätta berätta om vilka fler vi grannfejdare umgås med här på Skidgym, förutom varandra. Jag tjuvstartade redan för ett litet tag sen med att presentera Therese!

Jag har bestämt  mig för att ni läsare ska få läsa lite mer om mitt jobb som fadder och mitt fadderbarn, Sandra.
Som fadder har jag vissa skyldigheter, sådant man får ta när man är tvåa.



Det jag lagt störst vikt på när det gäller mitt fadderskap är vallning. Som många vet har jag en talang för det här med att valla. Mina tips till er alla med bakhala skidor där ute i världen är att det är omöjligt att lägga på för mycket valla. Ju mer valla och ju kletigare desto bättre. Detta är några av alla lärdomar jag håller på att lära Sandra.
Förutom att valla finns det såklart många andra saker att lära sitt fadderbarn. Just nu har vi startat en period med hårdträning på att cykla med skidfodralet till tunneln. Sandra gör stora framsteg varje gång!

Sandra är inte bara väldigt duktig på att cykla med skidfodral, hon är också bra på att åka skidor. Det är en stor fördel att vara snabb när man är etta. Det finns ju nämligen även 2or, 3or och 4or på skolan. 2or, 3or och 4or kan vara väldigt läskiga innan man lärt sig att hantera dom. Något jag själv har erfarenheter av, host host Maja.. Josse...

Sandra är rolig och snäll och jag lovar att det kommer att komma mer uppdateringar här i bloggen senare:) kolla också in: www.ssandraolsson.devote.se!

Tack och Hej leverpastej!


//Mos

Lördag

Tja tja bloggen!

Igår var Sara här och det slutade med att hon sov över. Det var roligt! Sara är ett riktigt sportfreak som älskar hårda puckar och tacklingar. Hon gillar hockey väldigt mycket och jag tror hon skulle vara en utmärkt målvakt. Dock blev hon bollrädd när vi kollade på sporten och det var fotboll och handboll....

Här kommer en fin bild på oss från igårkväll :)



Dagens första pass är avklarat och snart ska jag sätta igång med min favoritsysselsättning, Plugga!!

Over and out// Moa


Mer hockey åt folket!!

Hejhopp!
Eftersom mos gjorde ett så fint inlägg tänkte jag att jag skulle bidra med en bild från kvällen igår. Jag hade MYCKET trevligt jag också, trots att jag inte är någon stor ishockey-huligan. Har haft en kul kväll även idag. Men nu ska jag sova! Ska även ta tag i tipset att typ presentera eller intervjua nån på skidgymnasiet eller nån vän från torsby här i bloggen snart! =) kramis majis

Hemma

Idag är jag ensam hem hemma, alltså inte hemma i Torsby utan hemhem. Eller ja, helt ensam är jag inte för lite senare ska min kompis Sara komma hit.

Tänkte skriva ett litet inlägg om hockeyn igår. Det var mitt livs första hockey match och jag och Sandra, mitt lilla fadderbarn, förberedda oss med tights under jeansen mössa, vantar och jacka. Det visade sig lite senare att en ishall visst inte var lika kall som tunneln.

Själva hockeymatchen har jag inte så många kommentarer om men jag tyckte synd om dom spelarna som inte var färjestad för dom fick aldrig någon uppmärksamhet. Det första målet missade jag för att jag var upptagen av att äta på mitt äpple och det andra målet missade jag för att jag konsentrerade mig på mina russin. Sen tror jag det blev 2 mål till och sen straffar. FBK vann i alla fall tillslut efter en lååång match. Kanske var den så lång eftersom dom måste vila och ha pauser hela tiden??
Jaja, det var kul att göra något med allihopa och nu har jag ju sett en hockeymatch också och lärt mig att det inte är så kallt i ishallar!

//Moa

Fräscht

Hahahahahaha asså jag flippar snart av haha. Diggar alla sköna, fina och seriösa kommentarer vi får på bloggen! Det är SUPERKUL att ni kommenterar! =) senaste som ploppade in var från självaste moa haha och löd:

              "Jag tycker det var riktigt dåligt med de extraordinära kläderna hos vissa idag!!"

Haha, ja du moa det har du nog rätt i, men vi gjorde allt tappra försök ska du veta! För er som inte vet så bestämde vi igår att ha på oss extraaordinära kläder idag. Mitt försök till långkjol avbröts efter att jag höll på att svettas sönder och vägrade ta på mig den svarta kjolen haha..

Har även fått kommentarer att nån inte kan se hela vår blogg, men jag vet inte riktigt varför!? Är ju ingen expert på vare sig datorer eller bloggdesign, men det kanske är datorn det är fel på? Eller så måste jag ändra på nåt i bloggen.. Eller är det fler som bara ser halva bloggen? :)

Har precis kommit tillbaka efter ett SUPERKUL träningspass på rullskidor. Vi körde intervaller i riktigt fint höstväder och äntligen kände jag ingenting i ljumsken!! Wihoo va kul det var och det var jag inte ensam om att tycka tror jag. =) Jag och Julia letade efter en orm på slutet som julia påstod var jättefin, men den hade visst ringlat iväg. Sen har jag även hittat en ny taggning-låt som jag gillar. Här kommer den:

Nu är det dags för att se på hockey med hela skid. Ska bli roooligt! Här kommer en bild på mig med munnen full av mat. Solen skiner in genom fönstret! Love it. /Maja

Taggad

Godmorgon!
Om exakt 40 min börjar min första körlektion. Inte sjunga-kör-lektion utan köra-bil-lektion som min kära pappa påpekade. Vet inte om det är positivt att vara överladdad, men det lär ju visa sig! Dagens klädkod bestämdes igår av mig, josse, moa, elin och stina och lyder EXTRAORDINÄR. Vad det innebär vet jag inte riktigt, men man får nog tolka det som man vill. Får väl se om det följs av oss alla haha..

Annars kan man kalla de närmaste dagarna för "paprikadagarna". Köpte nämligen på tok för många paprikor härom dagen så jag får proppa i mig av det. Men det är gott. =) Hoppas ni får en riktigt bra dag! :) KRAM M

på den abolsuta toppen av valberget!


!

Just det, i fredags så åkte jag rullskidor på Klarälvsbanan. Hela 8 mil blev det, men det var väldigt roligt. Den där banan går ju igenom mina hemtrakter så jag berättade varenda liten detalj som jag visste efter vägen för jesper som jag åkte med.
Jag är rätt säker på att det mesta var väldigt ointressant, heh
Vi var väldigt lyckliga när vi kom i mål:)

Good hair day


Vissa hårdagar är bättre än andra, det är bara att acceptera. Vilken tur att det perfekt just idag! /Maja

Dagens information

Snyt dig aldrig i motvind!

//Moa


Just idag är jag lite förvirrad

Hejhopp!
I förmiddags snurrade vi runt en massa varv i tunneln. Den var lika grå och betongig som vanligt men det var kul för jag åkte med josse. :) Har haft matte och fysik i skolan. Fick några skrattanfall så det gick bra. Förstår inte riktigt hur Stina står ut med mig ibland på lektionerna haha.. Men hon har väl inget val! Funderar på att se filmen Dear John nu, men vissa säger att den är för sorglig. Kanske är lika bra att den är det! Såna filmer är ju också en upplevelse. När jag och Moa såg på "Hur många lingon finns det i Sverige" påstod hon att jag grät floder. MEN detta stämmer inte, och jag tyckte jag dolde tårarna väl med min tröja hehe..

Hur som så är mitt humör sådär just nu. Men det blir väl bättre snart som alltid. =) Här kommer två gamla fina bilder på mig & världens bästa syskon. Snygga va? Särskilt den sista tycker jag personligen är oerhört charmig! KRAM M


Therese!

Jag har sedan tidigare berättat lite om mina "kompisar" Maja, Josefin, Stina och Elin. Nu tänkte jag att jag skulle tillägna detta inlägg till min kanonkompis Therese som även är en av våra kära bloggläsare!

Jag och Therese går i samma klass och träffas nästan varje dag, vare sig vi vill det eller inte... Vi får helt enkelt stå ut med varandra på gott och ont!
Efter första året på gymnasiet har vi råkat ut för ett antal ostoppbara skrattanfall under lektionstid, detta är inte alltid lika uppskattat hos lärarna som hos oss.
Therese är inte bara min kompis hon är också min almanacka. Varje dag är det alltid någon lektion, läxa eller träning som jag glömt och kan fråga henne om.
Varje gång jag kör fast på ett mattetal är det Therese jag vänder mig till för hjälp. Om inte Therese kan hjälpa så kanske Maja kan hjälpa till att hjälpa och då får Maja hjälpa mig och sen jag hjälpa Therese med hjälpen som Maja hjälpt mig med. Ja, vi hjälps åt helt enkelt.

Bara idag har jag varit med om 2 väldigt roliga saker med Therese. Det första var under engelska lektionen när läraren frågade om Moa var här och jag inte var riktigt med och Therese drar kommentaren "Fysiskt i alla fall". Haha det var kul.
Sen när vi skulle gå till maten är det väldigt tung trafik i korridoren och jag var väldigt hungrig. När vi hamnade bakom en stor hög med långsamma människor så tog jag initiativet och gjorde en omkörning i full fart. Therese hängde på och vi han precis spurta om innan matsalen och kunde sedan nöjda se hur en lång kö bildades bakom oss!

Det är tur att vi har nästan 3 superbra år kvar i Torsby att göra massa roliga saker på!

Här är några favorit ögonblick:

Therese och jag på studiebesök på Billerud (Y)!


Therese huvud mina ben.


Therese ben mitt huvud.

Imorgon är det inte vilken dag som hellst, det är morgonstyrka dag, så sov gott!

//Mos

Som vilken dag som helst men ändå hur bra som helst


Jag sitter på tåget just nu. Funderar på att prata med personerna mitt emot mig bara för att var lite extra trevlig och modig. Åt äppelpaj innan jag åkte hemifrån och nu har jag ätit pannkakor. Tack mamsen. :) Ni är bäst! På torsdag har jag min första körlektion. Jag längtar!! Kram M

Min egna lilla prins

Varje gång man kommer hem till ulricehamn fins det en liten krabat som pipandes väntar på mig. Han är det virvligaste, roligaste, knäppaste och mest speciella marsvin på denna planet. Dessutom är han fruktansvärt söt. Burrsan börjar bli lite gammal nu, men jag hoppas han hänger i ett tag till! Igår hade jag, mamma, pappa, linus och burre lördagsmys. Vi såg på fångarna på fortet och åt godis. Julia ägde ju på allt! =) så roligt att se!! I eftermiddag åker jag hem. Vänta nu sa jag hem?? Jaja, torsby får kallas hem och ulricehamn hemhem. :) Hoppas ni har det lika bra som jag! KRAM M

här är han min lilla prins. Mitt i hans vita päls ser ni hans rosa små framtassar. Dessutom har han rosa öron! Jag döör vad söt..


Falk-syndrom

Goddag! =)
I detta inlägg tänkte jag berätta lite om en grej som kallas "falk-syndrom". Namnet är uppfunnet av johanna ojala en gång i tiden, men det används flitigt än idag! Det är nämligen så att både jag och min syster lider av så kallat falk-syndrom. Har man falksyndrom är man ganska klantig, ovanligt glömsk eller har en läskig otur eller magnetism som drar sig till små olyckor. Man drabbas lite oftare än alla andra av små klantigheter, utan att egentligen veta varför. Senaste veckan har jag t.ex. halkat på en hal bro och sträckt ljumsken, trillat i ren klantighet på cykeln och skadat armbågen. BARA otur.. eller är det falk-syndrom kanske!?

Det bästa med falk-syndrom är att man inte riktigt vet vad som räknas till det. Jag menar, jag minns när jag tog med mig två höger skate-pjäxor till juniorlandskampen i finland i ettan. Visst, det var oerhört klantigt men nu i efterhand kan jag lätt bara konstatera att det var falk-syndromet som spökade. Eller när jag glömde hela min väska till USM andra året och fick åka i andras kläder haha.. Pinsamt men sant. I jobbiga situationer då man kanske glömt något viktigt kan man bara säga "Oj du får ursäkta mig, men jag lider av falksyndrom.." absolut perfekt och ganska praktiskt ibland alltså! Hoppas ni idag har lärt er hur falksyndrom fungerar. :) MVH Maja

här är en gammal bild från finland för ett och ett halvt år sedan. Längesen, men jag minns fortfarande vilka dundertävlingar jag gjorde och va kul det var. Härliga minnen!!

Mot Almvägen 11

Hej nu sitter jag på tåget påväg hem. Igår fick jag hemlängtan så jag bestämde mig för att åka till u-hamn över helgen. Lite segt här på tåget just nu, men är framme om drygt 1,5 timmar så det går bra. Sitter & lyssnar på musik. Igår sprang vi vid gräsberget när vi tränade. Hur fint som helst! 2 timmar flög iväg när man sprang, bara för det var så skoj. :)

I Karlstad hade jag en timmes väntan på tåget så jag gick lite i affärer. Medans jag stod i ett provrum hörde jag en tant i provrunmmet bredvid som testade jeans. Hon stånkade, suckade och stönade samtidigt som hon flera gånger upprepade "dom sitter som KORVSKINN!" Efter X antal svordomar gick hon ut. Men jag är ganska säker på att hon inte köpte några byxor hahah.. Kram M

det här kallas glädje!


Something borrowed

Hej!
Min dag har varit bra. Idag har jag spelat spel och blivit kär i word feud, typ alfapet på mobilen. Synd att min Sonyericsson från 1700-talet inte håller för såna där roliga saker suck haha.. Håller på att se en film just nu som är hur megadunderbra som helst. SE DEN!! Här är trailern. :) Vet inte om den verkar jättebra, men det är den verkligen. På tal om ingeting, YOU ROCK!! Glöm inte det! Kram Majsan

Tossebergsintervallerx2.8 gånger

Hallå där!

Hela veckan har jag vaknat upp och min första tanke har varit, är det vilodag idag? Idag när jag vaknade glömdes den tanken bort ganska snabbt när jag insåg att det var dags för Tossebergsintervaller skate.
Detta var årets första skate rullskidpass och mitt mål var att ta mig upp minst 2 gånger med en tid mellan 9-20 minuter. Jag lyckades med detta och det slutade med att jag körde ca 2,8 gånger.

Efter skola och pizza på skolan fick jag och biologen Julia skjuts av taxi Seger till Vassjön där det var spegelblankt på vattnet och det slutade som ett väldigt givande paddelpass. Vi upptäckte en ny djur art nämligen Vitbävern. Vitbävern utseende liknar på nära håll väldigt mycket en boj men på långt hål syns det helt klart och tydligt att det är en Vitbäver.

En annan viktig sak som jag tänkte ta upp här i bloggen är konsten att hänga upp kläder på den minimala torkplatsen i torkrmmet.


Så här går det till, alla kläder hänger snyggt och prydligt för bästa torkförmåga.


Här syns tydligt hur tvåan, jag, på ett exemplariskt sätt visar hänsyn till ettan genom att lämna god marginal till ettans två krokar längst till höger.


Maja, trea, kan hon med.

Imorgon är det inget mindre än både sovmorgon och vilodag!
Godnatt// Mos

Fiffigt

Godkväll! =)
Tänkte bara visa min minimaliska stekpanna som jag fick av mormor i somras. Den är PERFEKT att steka t.ex. ägg i, så nu sitter jag o mumsar mango och äggmackor. Tack mormor! Godnatt! Kram M


Hard work work

Hej!
Idag har vi lagat mat. Det blev gott och gick smärtfritt förutom när moa skulle sätta in gratängen i ugnen och josefin hade stora invändningar på hur moa gjorde det. Efter lite arga ord mellan de före detta sambosarna slutade det hela med att utredaren maja falk löste situationen haha.. inte riktigt men typ!

Annars så är det bra. Vi spelar in film just nu som ska försöka komma ut på bloggen. :) Förresten har jag glömt berätta om när jag och moa häromdagen sprang efter små barn och skrämde dom här i aspen. Det var moas idé, men jag tror jag tog det på lite för stort allvar hahaha. SKrattade så jag höll på att falla ihop. Det hela slutade med att en av småkillarna halkade på gräset så jag skrattade ännu mer. OOPS! //grannfejden

Hej hej

Hejhejhejhej!

Hej! Idag har det varit tisdag, dagen före onsdag och efter måndag. Tisdagar kännetecknas också genom att de är några timmar längre än vanliga dagar. Detta beror dels på att tisdagar börjar med att gå upp klockan 06.00 för att köra morgonstyrka, och avslutas med träning kl 18.00.

Morgonstyrka är styrka man kör innan frukost och efter natten. Morgonstyrka är extra jobbigt. Detta beror på att på morgonstyrkan befinner du dig i ett tillstånd där du ännu inte hunnit vakna, alltså du halvsover.

Jag har ändå överlevt en tisdag till i mitt liv och ska jag sammanfatta dagen i en mening så blir det nog- "Det är tur att min form inte är sämre än mina rullskidor."

Mer om tisdagar och morgonstyrka en annan gång och över till viktigare saker. Jag har fötts med en mycket speciell talang som jag igår testade på mina grannar Elin och Maja. Resultatet blev helt klart över förväntan:


Maja Falks arm.


Elin Torstenssons arm.


Elin Torstenssons svullna fot.

Alla ni som känner för att ni också blir sugna på en tatuering efter att ha sett dessa verk får gärna höra av er för att boka en tid! Gratis!

//Mos

Allt har två sidor

Hejsan! =)
Här kommer en "bra och dåligt-lista" från min katatrofdag idag. Typ en sån som min svenskalärare sa att Robison Kruse gjorde på sin öde ö i början. Jag har liksom inte haft en toppendag direkt..
 
Dåligt: Jag har pissont i armbågen och hela armen efter att ha trillat på dagens cykelpass och tvingats avbryta. Skolsköterskan säger att det säkert tar minst 2-3 veckor innan det slutar göra ont typ och jag kan bara röra min ena arm. Dessutom orkar jag inte mer skador, sjukdomar och skit.
Bra: Jag kan iaf springa med armbågen. Springa är kuligt och det gör mig stark och glad. Dessutom är jag frisk! Sköööönt.
Dåligt: Jag kan inte va med på morgondagens tossebergsintervaller som jag sett fram emot. Jätteroligt. NOOT.
Bra: Jag kan springa löpintervaller istället bara min ljumske är bra. Och jag har längtat efter löpintervaller i veckor nu, så det kommer bli ASKUL!
Dåligt: Jag kan inte vara med på kvällens träningspass på rullskidor. Såna som brukar va stört roliga. Dessutom har jag ingen att hänga med eftersom alla är med på det passet i princip.
Bra: Jag kan få gjort något annat som jag egentligen inte hade hunnit. Typ ringa in och boka körlektion. Eller baka och dricka varm oboy. Eller fixa bloggdesignen på vår lilla fina blogg. Dessutom kommer min syster snart hem från sitt pass så jag kan gå bort till henne. :)
Dåligt: Jag har disk som måste diskas.
Bra: Jag har tid så jag hinner diska min disk! :)

Nu vet ni lite om min dag! Kommentarer som sades under dagen var bland annat:
"JAG HATAR CYKLING" - skreks av mig när jag trillat av cykeln och legat och gråtit i några minuter för det kändes som armbågen gått ur led.
"Herregud vilken dag.." - sagt av stina vilket resulterade i gapskratt.
"Life doesn´t suck. YOU do." - hahaha sagt av stina till mig efter under katastrof-dagen. Var menat som något positivt, men blev fel haha..

Hoppas ni har haft en tusen gånger bättre dag än min dag! :) Kram en lite ledsen maja


My life would suck without you

Hejhopp!
Nu ska jag, jossekosse, moatoa och elinpelin laga hamburgare. Josefin har tagit fram sitt älgfärs från frysen så det här kommer gå fint! Josefin sköter hamburgarna, moa gör grönsakerna, maja dukar och bloggar och elin duschar. That´s how we work! Moa har avrit ute och sprungit i ösregn i 2 timmar. Maja har haft koncentrationssvårigheter i skolan eftersom alla lektioner är så tråkiga. Men inget av detta är intressant. För ELIN HAR KIRRAT KÖRKORT!! :D hon kan den tjejen!! Grattis tusen gånger om fina vän :)) over and out! //grannfejden

ni är det bästa i hela torsby!

Torsby

Tack gode gud att Maja är "back in Torsby" för jag har kännt mig ensam. Det börja i torsdags kväll/eftermiddag när jag insåg att alla som jag brukar umgås med inte var här! Bara Moa men hon träna... och samma sak hände ikväll tills Maja gav ifrån sig ett livstecken så nu hänger jag hos henne och även Hanna är här. Just nu masserar hon Maja som med jämna mellanrum skriker som en stucken gris. Jag drar slutsatsen att Maja är lite stel i ryggen efter lägret i Orsa. HEJDÅ
!

Trötta tjejer

Hej! Idag har vi sprungit och kört stak-intervaller. Askul! Häftig känsla. Just nu är alla ganska trötta, iaf jag. Mate är god och det är fint att träna här. Jag gillar´t! Nu ser vi på skräckfilm och äter kvällsfika. Ha de gott! /Majsan

Laktattest

Idag har jag, Moa, gjort laktattest på rullisskidor!

Detta var något jag laddat för enda sedan i maj då jag körde årets första rullskidpass. För att toppa formen lite extra inför dagens test gjorde jag årets andra pass i måndags.

Denna formtoppning resulterade i att jag klarade 1/2 backe längre än tidigare och en ny maxpuls. Tur att all tid och kraft jag lagt ned på rullskidorna det här året gett resultat!

Såhär trött var jag ungefär efter att ha skidat tills jag höll på att trilla av bandet:



Snart hoppas jag att jag ska träffa min absolut enda vän i hela världen, Josefin.

//Mos

RSS 2.0